حضانت فرزندان

حضانت فرزند

حضانت فرزندان

برای بسیاری از والدین، تعیین حضانت فرزند یکی از سخت ترین و مهم ترین بخش های طلاق است. هنگامی که کودکان درگیر طلاق والدین می شوند، در مورد نحوه رسیدگی به مسائلی مانند اینکه چگونه حضانت به اشتراک گذاشته شود یا دادگاه باید تصمیم بگیرد یا والدین باید با هم توافق کنند که چه کسی برای فرزندانشان تصمیم بگیرد و چگونه قرار ملاقات انجام شود.

چه کسی حق حضانت را تعیین می کند؟

همانطور که در مورد اکثر مسائل مربوط به حقوق خانواده قانون و دادگاه تصمیم می گیرد، در مورد حضانت کودکان نیز رای نهایی را دادگاه می دهد. دادگاه ها به هر توافقی که والدین در مورد حضانت فرزند می رسند اهمیت زیادی می دهند. اگر والدین بتوانند برای دستیابی به یک ترتیب حضانت منصفانه و مناسب با یکدیگر همکاری کنند، قاضی احتمالاً آن را در حکم دادگاه اتخاذ خواهد کرد. همکاری با یکدیگر بهترین فرصت برای والدین است تا بتوانند اتفاقاتی که پس از جدایی یا طلاق برای خانواده‌هایشان می‌افتد را کنترل کنند. اگر در این موارد به مشکل برخوردید می توانید از بهترین وکیل کرمان مشاوره دریافت کنید.

حضانت بچه بعد از طلاق توافقی چگونه میباشد ؟

اگر سعی کرده اید با همسرتان صحبت کنید یا در میانجیگری حضانت فرزند شرکت کرده اید، اما هنوز در مورد نحوه تخصیص حضانت و ملاقات با یکدیگر اختلاف نظر دارید، دادگاه به جای شما تصمیم می گیرد. در اکثر موارد، قاضی باید عوامل خاصی را برای هر تصمیم حضانت بررسی و اعمال کند. هنگامی که قاضی حکم حضانت کودک را صادر می کند، برای هر دو والدین الزام آور و قابل اجرا است، حتی اگر یکی مخالف باشد.

 در طلاق توافقی زن و مرد در مورد مسائلی مانند نگهداری از فرزندان، میزان ملاقات طرف مقابل، پرداخت نفقه، حضانت مادر پس از ازدواج مجدد باید به توافق برسند و دادگاه هیچ دخالتی در تصمیم گیری ندارد و در انتها نتیجه را به دادگاه اعلام می کنند.

حضانت فرزند

شرایط حضانت فرزند پس از طلاق چیست

همه دادگاه‌ها از استانداردی استفاده می‌کنند که «بهترین منافع کودک» را در هنگام تصمیم‌گیری درباره مسائل حضانت در بالاترین اولویت قرار ‌دهند. آنچه قاضی آن را به نفع کودک می داند به عوامل زیادی بستگی دارد، از جمله:

سن، جنس و سلامت روحی و جسمی کودک

سلامت روحی و جسمی هر یک از والدین

سبک زندگی هر یک از والدین و سایر عوامل اجتماعی

پیوند عاطفی بین هر یک از والدین و فرزندان و همچنین توانایی هر والدین در راهنمایی کودک

توانایی هر یک از والدین برای تأمین غذا، سرپناه، پوشاک و مراقبت های پزشکی برای کودک

الگوی تثبیت شده زندگی کودک (مدرسه، خانه، اجتماع، مؤسسه مذهبی)

کیفیت آموزش کودک در شرایط فعلی

تاثیر تغییر وضعیت موجود بر کودک و …

ترجیح کودک در صورتی که کودک به اندازه کافی بالغ شده باشد که بتواند نظر خود را بیان کند و این برای دختران تا 9 سالگی و برای پسران تا 15 سالگی می باشد و پس از آن از شرایط حضانت خارج می شوند و خود تصمیم می گیرند که با کدام یک از والدین زندگی کنند.

با فرض اینکه هیچ یک از این عوامل به نفع یکی از والدین نسبت به دیگری نیست، اکثر دادگاه ها تمایل دارند بر این تمرکز کنند که کدام والدین احتمالاً محیطی باثبات را برای کودک فراهم می کند و رابطه کودک با والدین دیگر را بهتر تقویت می کند. وقتی کودک کوچک است، این ممکن است به معنای واگذاری حضانت به والدینی باشد که مراقب اصلی کودک بوده‌اند. تا سن 7 سالگی حضانت کودکان بر عهده مادر است و پس از آن به صورت عادی بر عهده پدر و اگر والدین بر سر حضانت به توافق نرسند دادگاه تصمیم می گیرد. در مورد فرزند بزرگتر، ارزیابی مصلحت دادگاه ممکن است به نفع والدینی باشد که می توانند تداوم در آموزش، زندگی محله، زندگی مذهبی و روابط با همسالان را تقویت کنند.

در موارد سخت حضانت کودک مانند مواردی که یکی از والدین ادعا می کند که دیگری “ناشایست” است، قضات ممکن است دستور ارزیابی حضانت کودک را بدهند. والدین می توانند حتی زمانی که قاضی این کار را نمی کند، ارزیابی حضانت را درخواست کنند. یک ارزیاب حضانت کودک می تواند اطلاعات و توصیه هایی را ارائه دهد که به قاضی کمک می کند تصمیم بگیرد چه چیزی به نفع کودک است. شرایط ارزیابی شامل مشکلاتی است که ممکن است هر یک از والدین داشته باشند مانند اعتیاد.

ملاقات فرزند

قانون سلب حق حضانت فرزند چیست

بنا به استناد به ماده ۱۱۷۳ قانون مدنی: هرگاه در اثر عدم مواظبت یا انحطاط اخلاقی پدر یا مادری که تحت حضانت اوست صحت جسمانی تربیت اخلاقی طفل در معرض خطر باشد، محکمه می‌تواند به تقاضای قیم یا به رضایی رئیس حوزه قضایی هر تصمیمی را که برای حضانت طفل مقتضی بداند اتخاذ کند.

هرگاه در اثر عدم مواظبت یا انحطاط اخلاقی پدر یا مادری که طفل تحت حضانت اوست، صحت جسمانی و یا تربیت اخلاقی طفل در‌ معرض خطر باشد، محکمه می‌تواند به تقاضای اقربای طفل یا به تقاضای قیم او یا به تقاضای رئیس حوزه قضائی هر تصمیمی را که برای حضانت طفل‌مقتضی بداند، اتخاذ کند.

‌موارد ذیل از مصادیق عدم مواظبت و یا انحطاط اخلاقی هر یک از والدین است:

اعتیادزیان آور به الکل مواد مخدر

ابتلا به بیماری روانی با تشخیص پزشک

سوء استفاده از طفل و وادار کردن به  مشاغل ضد اخلاقی فساد و فحشا تکدی گری و قاچاق

ضرب و جرح خارج از حد متعارف

ملاقات با فرزند بعد از طلاق و زمان و مکان آن

تمامی پدر و مادران پس طلاق از یکدیگر این حق را دارند که همچنان فرزندان خود را ملاقات کنند و هیچ یک از والدین که فرزند تحت سرپرستی اوست نمی تواند مانع این کار باشد حتی اگر یکی از آن ها دارای شرایط بدی مانند فساد و انحطاط اخلاقی باشد که در این صورت ممکن است زمان ملاقات کوتاه باشد.

در مورد زمان و مکان ملاقات اولا که باید والدین باهم توافق کنند و به یک نتیجه برسند و آن را به دادگاه ارائه دهند، اما اگر به نتیجه نرسند دادگاه با توجه به شرایط و مصالح کودک زمان و مکان را مشخص می کند و والدین ملزم به اجرای آن هستند.

شرایط حضانت فرزند بعد از فوت والدین چگونه خواهد بود

بر اساس قانون هر گاه یکی از والدین فوت کند، حضانت و سرپرستی آن در درجه اول با والدی است که زنده است حتی اگر پدر قبل از فوت قیم معین کرده باشد. در صورت فوت پدر سرپرستی با مادر است مگر اینکه دارای صلاحیت اخلاقی نباشد که حق حضانت از او سلب می شود.

در صورتی که هر دو والدین فوت شده باشند حق حضانت بر عهده جد پدری و پس از نبودن آن ها بر عهده جد مادری و سپس بستگان نزدیک است.

از شما سپاسگذاریم که تا انتهای مقاله با ما همراه بودید. چنانچه در زمینه طلاق و مسائل خانوادگی اطلاعات کمی دارید و به یک راهنما احتیاج دارید می توانید به بهترین وکیل خانواده کرمان مراجعه نمایید و به طور کامل اطلاعات لازم را در این زمینه کسب کنید.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *